Jullie willen graag de groepslessen verder verkennen

Bij Passion2Dance dansen (bijna) allemaal liefdeskoppels, net als jullie. En weet je waarom ze bij ons dansen?

  • Samen quality time
  • Je ervaart meer connectie met elkaar
  • Fijn om elkaar op deze manier te leren vertrouwen

Bachata of Salsa danslessen

Bij onze danslessen maken we gebruik van verschillende dansstijlen.

Kim en Lennie aan het dansen bij zee ter inspiratie voor de danslessen

Bachata is...

Bachata is van oorsprong een Dominicaanse partnerdans, dat net als Salsa, inmiddels ook wordt gedanst over de gehele wereld. Er zijn geen strakke regels. In zijn algemeenheid varieert de dansstijl tussen snelle Bachata die los (met alleen de handen vast) gedanst wordt, en romantische Bachata die dichter tegen elkaar aan wordt gedanst, met meer fysiek contact. De flow, voetenwerk, maar vooral de connectie met elkaar is leidend.

Kim en Lennie dansend tijdens de danslessen

Salsa is...

Salsa is een zeer passionele dans van Cubaanse afkomst en wordt vaak genoemd met andere latin dansstijlen, zoals de Tango en de Paso Doble. Maar Salsa heeft een hele eigen cultuur, muziek en techniek. De dansstijl komt uit de jaren ‘20 en wordt bijna altijd met een partner gedanst. Salsa heeft zich vanuit Zuid-Amerika over de hele wereld verspreid. De Salsa is opgebouwd uit verschillende figuren. Er is geen vast patroon, omdat de nadruk erg wordt gelegd op de beweging en de muziek. De figuren worden dan ook door de leider bepaald aan de hand van de muziek. 

 

Onze grote Bachata-voorbeelden zijn Ataca & La Alemana en Daniel & Desirée. Zij inspireren ons enorm. Daardoor hebben wij er bewust voor gekozen ons onder te dompelen in hun lesmethode. Met passie en plezier willen wij dit ook graag met jou delen tijdens onze danslessen! Salsa zit in onze vezels. Daar is alles vroeger mee gestart.

 

Wil je meer lezen over de verschillende dansstijlen, klik dan hier:

Waar kun je onze danslessen volgen?

De danslessen vinden plaats bij buurthuis Kadans in Best, vlakbij Eindhoven.

Op deze bijzondere plek middenin Best, vlakbij de snelwegen naar Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, vinden veel verschillende activiteiten plaats. Een prima locatie om onze Bachata en Cubaanse Salsa lessen te geven:

  • Een mooie, grote en sfeervolle zaal van 200 m2
  • Een prachtige houten dansvloer met bar
  • Airconditioning en ventilatie
  • Gratis parkeren vóór de deur
  • Prima geluidsinstallatie

In deze ruimte kunnen we genieten van dansen, muziek, de connectie met elkaar en ontspanning. Bovendien is dansen ook nog goed voor de gezondheid. Let’s dance!

Een groep dansers tijdens de danslessen

Lesrooster

Woensdag

Donderdag

19:00 - 20:00    Bachata Starters

19:00 - 20:00    Bachata Intermedio

20:00 - 21:00    Bachata Basico 2

20:00 - 21:00    Salsa Intermedio

21:00 - 22:00    Bachata Basico 3

21:00 - 22:00    Salsa Basico 2

Lesrooster vanaf augustus

Woensdag

Donderdag

19:00 - 20:00    Bachata Basico 2

19:00 - 20:00    Bachata Intermedio

20:00 - 21:00    Bachata Basico Starters

20:00 - 21:00    Salsa Starters

21:00 - 22:00    Bachata Basico 3

21:00 - 22:00    Salsa Intermedio

Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Op andere dagen geven wij privélessen en openingsdansen. En natuurlijk maken we zelf ook tijd vrij om quality time met elkaar te hebben. 

Bij Passion2Dance kun je kiezen uit verschillende niveaus. Heb je nog nooit eerder Bachata of Salsa gedanst? Of wil je alle ins-and-outs weten van onze specifieke dansstijlen? Dan raden we je aan om te starten bij level Basico. We starten dan vanaf het begin, zodat je alles goed aangeleerd krijgt. Wanneer je al ervaring hebt met Bachata of Salsa, willen we graag met jullie samen bespreken of jullie kunnen starten op een ander niveau. 

Jullie mogen altijd eerst een proefles volgen, voordat jullie besluiten lid te worden bij onze dansschool. Een proefles kost € 15 per koppel. Zo zijn wij ervan verzekerd dat jullie met interesse komen kijken en hebben jullie de intentie bij ons te komen dansen. We kunnen zo alle aandacht aan jullie geven en zijn jullie verzekerd van persoonlijke begeleiding. Onze maximale groepsgrootte per les is 20 koppels.

Ook kun je ervoor kiezen meerdere verschillende lessen per week te volgen. Je krijgt dan korting op je lesgeld van de tweede les. 

Vakantierooster 2024

 

Vakantie Datum
Kerstvakantie 22 december 2023 t/m 7 januari 2024
Carnavalsvakantie 9 februari  t/m 18 februari 2024
Meivakantie 22 april t/m 5 mei 2024
Dansreis Alicante 29 mei t/m 4 juni 2024
Zomervakantie 5 juli t/m 18 augustus 2024
Herfstvakantie 18 oktober t/m 27 oktober 2024
Kerstvakantie 20 december t/m 5 januari 2025

 

Activiteitenrooster 2024

 

Activiteit Datum
Sexy Bachata Lady Styling Bootcamp zat. 3 februari 2024
Dansavond Carnaval-editie zat. 3 februari 2024
Leer Bachata in 1 dag zat. 13 april 2024
Dansavond zat. 13 april 2024
Dansweekend Alicante do. 30 mei t/m ma. 3 juni 2024
BBQ en afsluiting dansseizoen zo. 30 juni 2024
Connectie weekend NL vr. 27 t/m zo. 29 september 2024
Dansavond Halloween-editie zo. 27 oktober 2024
Dansgala bij Quatre Bras zo. 8 december 2024

Aarzel niet en kom samen dansen

Samen Dansen

3 maanden

60

p.p per maand

Liefde op de dansvloer

6 maanden

52,50

p.p per maand

Student

3 maanden

€ 30

p.p per maand

Connectie
Abonnement

Klik hier voor meer info

*  Tarief voor meerdere lessen per week, klik hier
*  Excl. eenmalige inschrijvingskosten van € 15 p.p.
*  Een proefles kost € 15 per koppel. Je abonnement start de eerstvolgende les ná de proefles.
*  Abonnementen worden maandelijks automatisch verlengd na de minimum contractperiode van 3 of 6 maanden.
   De opzegtermijn is 1 volle kalendermaand.
*  Prijzen zijn p.p., behalve het connectie-abonnement, dit is per koppel.
*  Alle lessen duren 1 uur.
*  Zijn jullie een koppel, beide student en nog geen 23 jaar? Klik dan hier voor ons speciale studententarief.

100% Tevredenheidsgarantie

Passion2Dance is een latin dansschool voor leuke, leergierige dansers die willen genieten van de passie, de muziek en de connectie met de ander. Om even alles om je heen te vergeten, geven wij je wekelijks gezellige lessen, leer je andere mensen kennen en raak jij vast, net als wij, verslaafd aan de prachtige dansen Salsa en Bachata. We gaan voor happy mensen om ons heen. Wij vinden dat het belangrijk is je hart te volgen en te genieten van de dingen in het leven waar jij je passie kunt uiten. Die beleving is onbetaalbaar! Ben je desondanks na een maandabonnement ontevreden over je ervaringen, dan krijg je je gehele eerste maandinvestering terug.

Follow Your Passion, Enjoy the Journey

Het was al jaren een droom om “ooit” Bachata te leren dansen. Als goed voornemen voor dit jaar schreven mijn partner en ik ons op oudjaarsdag in bij Passion2Dance voor een proefles in februari en sindsdien gaan we dansend door het leven 🙂.
We hadden geen betere plek kunnen vinden om deze bijzondere dans te leren. Lennie en Kim zijn altijd vrolijk en energiek en ze brengen hun passie voor dans met geduld en veel humor aan ons over.
De beginnerscursus bouwt prettig op, waarbij veel nadruk ligt op de basis en techniek zodat je dat goed leert. Daarbij leer je steeds weer nieuwe combinaties waardoor je uitgedaagd blijft.
Het is bijzonder om deze dans samen te leren. Het is een ontdekkingsreis waarbij je ook de connectie met elkaar versterkt, leert leiden en volgen en tijdens het dansen even al het andere vergeet… Het uur vliegt voorbij en we kijken direct na de les alweer uit naar de volgende. Wij raden het echt iedereen aan!

Kelly en Patrick

De passie voor dansen spat er vanaf bij Kim en Lennie! En het lukt ze dan ook heel goed om dit over te brengen in hun lessen.
Iedere week weer opnieuw. De lessen zijn leuk en er heerst een gezellige sfeer. Kim en Lennie nemen echt de tijd om te helpen als je een keer wat meer moeite hebt met een bepaald figuur van de dans. Net zo lang totdat het wèl lukt. Het is ook heel bijzonder om te ervaren dat je met dansen ook echt een connectie maakt met je partner!! Salsa dansen, niet twijfelen maar doen!

Nathalie en Remco

Kim en Lennie zijn twee kanjers met passie voor Cubaanse Salsa en Bachata. De naam Passion2Dance is niet zomaar gekozen. Ze hebben deze dansschool uit passie opgericht. Dankzij die passie hebben ze ons met hun gepassioneerde danslessen door de Corona lockdowns gesleurd, ondanks alle tegenvallers en sluitingen zijn ze gewoon doorgegaan. Petje af! Ze zijn heel erg professioneel. Fantastisch om te zien hoe zij samen dansen! Ze kunnen erg goed alle stappen en figuren met simpele woorden uitleggen. Het is makkelijk te volgen, iedereen krijgt veel aandacht van ze. Het zijn echt warme mensen. De band tussen ons is niet alleen docent en leerlingen, maar ook goede vriendschap😀! Wij zijn dus erg blij en tevreden! Join us💃🕺

Mary en René

Document

Form Submitted Successfully!

We will contact you as soon as possible.

GRATIS

Download nu jullie eerste 3 online Bachata-lessen.

Je krijgt direct in je mail een filmpje met de eerste Bachata stapjes. Zo kun je thuis samen met je partner eens oefenen en kijken
of dit iets voor jullie is. Veel dansplezier!

Veelgestelde vragen groepslessen

In welke lesstijlen geven jullie les?

Wij geven les in Bachata en Cubaanse Salsa.

Waar geven jullie de groepslessen?

Wij verwelkomen je graag in onze danszaal in buurthuis Kadans. Het adres is Sint Jozefstraat 1, 5684 TS BEST.

Wanneer start de volgende cursus?

Wij werken niet met cursussen, maar met een maandabonnement. Elke les leer je weer iets meer dan de les ervoor. Zo bouw je je leerniveau rustig op. Natuurlijk herhalen we regelmatig alles wat je al geleerd hebt.

Startersgroepen beginnen doorgaans in januari, mei en september. Maar lang niet altijd is er plaats op het rooster voor een nieuwe groep. Meld je tijdig aan, om zo gegarandeerd een plekje te reserveren in onze eerstvolgende nieuwe groepsles. Nieuwe groepslessen worden altijd tijdig aangekondigd via de website, op Facebook en in de nieuwsbrief.

Hebben jullie al Bachata/Salsa ervaring? Dan kun je altijd een proefles meedoen. Meld je dan hier aan.

Waar vinden wij de les die we willen volgen?

Het volledige lesrooster vind je door hier te klikken.

Welk lesniveau is geschikt voor ons?

Als jullie nog niet eerder les hebben gehad in Salsa of Bachata, dan is het handig om te starten met de les ‘Basico’. Ook als één van beiden nog geen ervaring heeft, is het wijsheid bij het begin te beginnen. Deze les wordt helemaal opgebouwd vanaf het begin en wordt steeds verder uitgebreid. Je zult merken dat het al vrij snel een uitdaging voor je wordt, ook als je al Salsa/Bachata ervaring hebt.

Heb ik een danspartner nodig om me in te schrijven?

Passion2Dance is ècht een dansschool voor (liefdes)koppels die de connectie met elkaar willen versterken. Bij Passion2Dance meldt iedereen zich aan mèt een danspartner. Wij vinden het heel mooi om de connectie tussen de koppels te zien die even van de quality time met elkaar genieten. We wisselen tijdens de lessen lang niet altijd, om zo optimaal tijd met elkaar te beleven.

Hoe is de verdeling leider/volger in de les?

Wij vinden het héél belangrijk dat de verdeling leider/volger gelijk is. Zeker als we nog niet veel wisselen, is het niet handig om een ongelijk aantal te hebben. Daarom dansen we tijdens de lessen altijd met een gelijk aantal.

Wordt er tijdens de lessen gewisseld van danspartner?

Bij Passion2Dance meldt iedereen zich aan mèt een danspartner. Wij vinden het heel mooi om de connectie tussen de koppels te zien die even van de quality time met elkaar genieten. We wisselen dan ook lang niet altijd bij elke les.

Als we dan wèl gaan wisselen is het  misschien wat onwennig voor je in het begin, maar het wisselen van partner heeft een functie. Iedere danspartner volgt en leidt nl. anders. Wij vinden het een hele grote pré als je leert aanvoelen wat een leider aangeeft en dat je als leider begrijpt hoe je aangeeft wat een volger moet doen. Een bijzonder samenspel. Zonder woorden leer je dansen met een ander. En dit kun je over de hele wereld toepassen.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, absoluut niet willen wisselen, dan kan dat bij Passion2Dance ook. Geef dit dan even aan bij de docent.

Ik ben super enthousiast over deze unieke kans, maar mijn partner nog niet…

Het is belangrijk dat jullie er allebei voor open staan om deze uitdaging aan te gaan. We begrijpen dat het voor allebei spannend is. Maar hopelijk helpt het je partner als hij/zij ons verhaal leest. Stuur daarom vooral deze informatie door.

Mijn partner vindt het best spannend om te starten. Hebben anderen dat ook?

Alle koppels die voor het allereerst bij ons over de drempel komen, vinden het állemaal spannend. Maar na de eerste les voelt het al heel anders. Dus nee jullie zijn zeker niet de enige.

Wij hebben al eerder Salsa en/of Bachata gedanst bij een andere dansschool. Bij welk niveau kunnen wij het beste instromen?

Hebben jullie al eerder gedanst bij een andere dansschool of hebben jullie al ervaring met andere dansstijlen? Dan adviseren wij je graag. Mail, WhatsApp of bel ons dan even.

Wij hebben al ervaring met stijldansen. In welke les kunnen we dan het beste starten?

Als jullie al ervaring hebben met stijldansen, heb je al een streepje vóór. Je hebt al geleerd op het ritme van de muziek te dansen en te luisteren naar de verschillende muzieknummers. Maar… Bachata en Salsa leren is ècht een andere wereld dan stijldansen leren. We focussen veel meer op leren leiden en volgen. Natuurlijk krijgen jullie ook pasjes geleerd, maar dit ga je zo leren dat je als volger echt voelt wat de leider aangeeft en als leider leer je hoe je dit doet, zodat de volger je ook begrijpt. Daarbij focus je op één dans en niet op meerdere dansstijlen in één les.

Document

Inschrijfformulier proefles

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Meerdere opties mogelijk
Zo ja, we zijn benieuwd waar en wat je al eerder hebt gedanst?

Form Submitted Successfully!

We will contact you as soon as possible.