Over ons

 

Wil je meer weten over ons? Het was januari 2019. Tijdens een dansfeestje in Breda ontmoetten wij elkaar op de dansvloer. Het bleef die avond niet bij één dansje, want we konden er geen genoeg van krijgen. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Nu runnen we de dansschool Passion2Dance, organiseren we dansreizen in Europa, beheren we een danskleding-lijn, organiseren we workshops en geven Bachata shows. Een variëteit aan activiteiten die we beiden met passie vervullen. De Corona-periode heeft ons geleerd dichterbij elkaar te zijn, zowel emotioneel als fysiek. Wij zijn er trots op dat we deze periode zoveel geleerd hebben van elkaar en er sterker uit zijn gekomen. Op naar nieuwe uitdagingen!

Kim

Kim danst al vanaf haar 4e: “Ik ben begonnen als kleuter en ik ben altijd in mijn vrije tijd blijven dansen. Jarenlang heb ik gedanst bij Balletstudio Valentijn in Eindhoven. Jazz-Ballet en later moderne dans. Klassiek ballet heb ik overgeslagen in mijn danscarrière, omdat ik mijn passie beter kwijt kon in meer moderne muziek. Salsa heeft er als een extra rode draad doorheen gelopen. Toen ik daarmee begon, nu alweer 20 jaar geleden, voelde ik al dat speciale gevoel wat je krijgt als je danst met een ander. Zonder woorden leerde ik voelen wat de andere bedoelde. Me laten leiden door de connectie met de ander, genieten van de muziek en helemaal in het moment zijn. Alles om je heen even vergeten. Dat is voor mij echt genieten! Ik dans héél graag met de liefde van mijn leven, Lennie. Zowel als we heel gelukkig zijn samen, maar ook als we het even moeilijk hebben. Door de connectie die we samen voelen als we dansen, smelten we en wordt alles daarna makkelijker. Maar ik vind het ook heel bijzonder om met anderen te dansen. Om te voelen wat de ander je wil duidelijk maken. Daarom dans ik met heel veel plezier als volger met zowel met mannelijke als vrouwelijke leiders Salsa, Bachata en Kizomba”.

Lennie

Lennie is gestart met dansen van Capoeira toen hij 10 jaar was: “Capoeira is een populaire Braziliaanse danssport. Ik vond dit helemaal geweldig omdat deze dansvorm souplesse, acrobatiek, dans en muziek combineert. Ook HipHop, Ragga en DanceHall heb ik gedaan. Een bijzonder project heb ik meegemaakt als Ragga-danser bij het Ballet van Vlaanderen. De combinatie van twee verschillende dansstijlen die bij elkaar komen, vind ik prachtig. Een onvergetelijke periode. Op m’n 15e al, ben ik gestart met Salsa dansen. Mijn toenmalige vriendinnetje sleurde mij erheen. Enigszins onwennig stond ik daar in de eerste les. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Sterker nog, het was de start van een gaaf avontuur dat nog steeds als een rode draad door mijn leven loopt. Ik vind het een uitdaging om als leider mijn danspartner de juiste weg te wijzen. Ook geniet ik er weleens van om als volger de ander te begrijpen. Zo kan ik zelf nóg beter leren leiden. Door Kim heb ik Bachata echt ontdekt. En dan niet alleen de basis van Bachata, want die kende ik allang. Maar de connectie die je met elkaar hebt als je samen Bachata danst, is heel bijzonder. Dat moet je echt zelf ervaren om datzelfde gevoel mee te maken". 

Samen met jou

Wij hopen dat wij onze passie voor Salsa en Bachata kunnen overbrengen op jou, zodat ook jij kunt ervaren wat een bijzondere connectie je dan voelt. Die beleving gunnen we iedereen.

Onze ervaring

We hebben beiden in verschillende showteams gedanst. Verder bezoeken we vele festivals en congressen waar we nog steeds heel veel leren en ontdekken. Die kennis en passie willen we héél graag delen met jou!

Wij geven les op woensdag- en donderdagavond in Best. Op andere dagen plannen we privélessen in en zijn we druk bezig met openingsdansen voor koppels die bijna gaan trouwen.
Verder organiseren we Salsa/Bachata workshops, organiseren we regelmatig dansreizen naar Mallorca en Cyprus (onze favoriete eilanden) en geven we Bachata shows door Nederland, België en Europa.

Onze missie en visie

Wij vinden het vooral belangrijk dat je bij het dansen geniet. Dat je even alles om je heen vergeet. Dat je blij wordt van de muziek die je hoort en dat jij je vermaakt met de andere dansers om je heen. Je zult merken, dat je net als wij, verslaafd raakt aan het gevoel wat je krijgt als je danst.

Waar staan we voor?

Passion2Dance staat vooral voor connectie met elkaar, passie, danstechniek, muzikaliteit en vooral plezier. Tijdens de lessen en workshops wordt alles duidelijk uitgelegd en oefen je veel met anderen. We vinden persoonlijke aandacht een belangrijk item en zullen daar altijd in onze lessen tijd voor maken.

 

Follow your passion, Enjoy the Journey