Hoe alles begonnen is…

Kim: “Het was een koude, doordeweekse winteravond in januari 2019. Ik had besloten om alleen naar een dansavond te gaan, gewoon om even uit te zijn en te genieten van de muziek. Ik hield ervan om te dansen. Ik trok mijn warme jas aan en stapte in de auto.

Toen ik aankwam bij de danszaal, één van mijn favoriete dansplekjes in Breda, was het al druk en warm binnen. Altijd bijzonder om weer te beseffen dat ik mijn winterjas en winterkleren met gemak uit kan doen daar. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk, omdat ik niet zo goed wist met wie ik moest dansen. Maar toen zag ik hem.

Hij stond met een vriend wat te praten en keek in mijn richting. Onze blikken kruisten elkaar en er was meteen een klik. Ik glimlachte naar hem en hij glimlachte terug. Ik voelde mijn hart sneller kloppen en ik wist dat ik met hém wilde dansen.

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken, liep op hem af en vroeg hem te dansen met mij. Het was een Salsa-nummer, Lloraras van Oscar D’León, dat ik me nu nog steeds herinner. Toen hij me rondzwierde over de dansvloer, voelde ik me warm van binnen. Hij leidde me soepel over de dansvloer en ik volgde hem zonder aarzeling. Jeetje, dit ging zo vanzelf. Ik merkte dat ik me meteen op mijn gemak voelde bij hem. Het voelde alsof we samen één waren in de dans.

Hoewel ik zelden op één avond meerdere nummers met dezelfde man dans, was dat deze avond anders. We hielden elkaar in de gaten en regelmatig dansten we met elkaar. Uiteindelijk durfde hij het aan, een praatje met me te maken. We praatten over van alles en nog wat en ik voelde me zó op mijn gemak bij hem.

Het duurde niet lang, want zijn vriend trok hem mee naar huis. Die zal ik waarschijnlijk nooit meer terugzien, dacht ik… Ik ging naar huis met een gemengd gevoel van geluk en verdriet.

Een paar dagen later kreeg ik een bericht op Facebook van hem. Hij had me gevonden en stuurde me een bericht om te vragen of ik nog eens met hem wilde dansen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik zijn bericht las en ik antwoordde meteen.

We spraken af om de week daarop samen te gaan dansen. Het was opnieuw een geweldige avond en we dansten alsof we nooit gestopt waren. Na de dansavond bleven we samen praten en lachten we de hele nacht door. Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden en we wisten allebei dat dit het begin was van iets speciaals. Hij zette me af bij mijn auto en ik hoopte op een zoen. Hij groette me gedag en vertrok.

Na onze eerste date was ik een beetje in de war. Hij was zo leuk en attent tijdens de date, maar toen hij me gedag zei, gaf hij me geen kus. Ik was niet zeker of hij me wel leuk vond, maar we bleven chatten en bellen en onze gesprekken werden steeds langer en diepgaander. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hem en ik merkte dat ik hem miste als we niet aan het praten waren.

Op een dag belde hij me op en vroeg hij of hij met me kon praten. Mijn hart begon sneller te kloppen. Was hij van gedachten veranderd en zou hij me vertellen dat hij niet geïnteresseerd was? Maar toen hij me vertelde dat hij een date met me wilde regelen en dat hij me mee uit eten wilde nemen, voelde ik me zo opgelucht en blij.

Toen we eenmaal in het restaurant zaten, voelde ik dat we allebei een beetje gespannen waren. We bestelden wat tapas, maar toen het eten arriveerde, merkten we dat we geen hap door onze keel konden krijgen. We keken elkaar aan en moesten allebei lachen, omdat we zo afgeleid waren door elkaars gezelschap.

We praatten de hele avond over van alles en nog wat, van onze favoriete films tot onze dromen en doelen voor de toekomst. Het voelde zo natuurlijk en comfortabel om met hem te praten en ik voelde dat ik me meer op mijn gemak voelde dan ik me ooit had gevoeld bij iemand anders.

Na het diner besloten we om nog even te gaan dansen. We liepen naar de dansvloer en begonnen te bewegen op de muziek. Het voelde heerlijk om samen te dansen met de man van mijn dromen. Terwijl we dansten, merkte ik dat hij steeds dichterbij kwam en onze lichamen raakten elkaar. Het voelde zo goed om zo dicht bij hem te zijn en ik kon de vonken voelen vliegen tussen ons. Plotseling, midden op de dansvloer, zoenden we elkaar.

Het was een zachte, tedere kus die me deed duizelen. Ik wist dat ik mijn hart aan hem had gegeven en dat ik nooit meer zonder hem wilde zijn. We dansten de hele avond door, dicht tegen elkaar aan en ik kon niet geloven hoeveel geluk ik had om de liefde van mijn leven te hebben gevonden.

Het was het begin van een avontuurlijke en romantische reis samen, vol met dansen, lachen en het delen van onze dromen. Lennie is mijn zielsverwant en ik ben zo dankbaar dat ik hem tijdens die dansavond in de koude wintermaand heb ontmoet. En hoewel er ups-and-downs waren, wist ik altijd dat we samen alles aankonden, zolang we maar hand in hand bleven dansen op het ritme van ons hart.

Informatie over ons, Kim en Lennie
Informatie over ons

Daarna brak een moeilijke tijd aan…

Het eerste jaar samen was inderdaad geweldig. We genoten van elkaars gezelschap, deden we veel leuke dingen samen en hadden veel plannen voor de toekomst. We bezochten ons favoriete plekje Mallorca meermaals en genoten van onze 3 kids. Maar toen brak de Coronatijd aan en alles veranderde.

Ik herinner me nog hoe we ons zorgen maakten over de grenzen die dicht gingen. Lennie heeft twee meisjes en zij wonen in België. Het werd steeds moeilijker om de grens over te reizen. Het voelde als een enorm obstakel in ons leven samen.

We probeerden er het beste van te maken, hadden er regelmatig ruzie over en na vele momenten van afzondering, kwamen we toch elke keer weer bij elkaar. Het was zwaar om elkaar niet fysiek te kunnen zien als hij toch de grens over kon en in België bleef. Maar we hielden vol en zochten manieren om verbonden te blijven.

Toch veranderde alles door Corona…

Terwijl we worstelden om ons aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’ dat de pandemie met zich meebracht, besloten we om samen een dansschool te starten. Dansen was tenslotte onze passie en we wilden die passie delen met anderen.

We hadden veel tijd samen omdat we allebei vanuit huis werkten en gebruikten die tijd om al onze plannen uit te werken. We brainstormden over lesmateriaal, lesstijlen en creëerden een unieke visie voor onze dansschool.

Het was een uitdagende tijd om een bedrijf te starten, maar het was ook de perfecte gelegenheid om ons te richten op wat er echt toe doet in het leven: onze passie volgen en ons inzetten voor iets waar we gepassioneerd over waren.

Met hard werken en toewijding bouwden we onze dansschool op en al snel begonnen mensen zich aan te melden voor onze lessen. Het was een enorme zegen om onze passie te delen met anderen en te zien hoe ze groeiden en zich ontwikkelden.

Door samen een bedrijf te starten, groeiden we niet alleen als individuen, maar ook als stel. We leerden hoe we elkaar konden ondersteunen en motiveren en hoe we samen een visie konden delen en nastreven.

Kim en Lennie aan het dansen
Meer informatie over ons

Dans in ons leven is voor ons onmisbaar

Ja, dat was een van de mooie dingen aan onze relatie. Onze gedeelde passie voor dansen hielp ons om door moeilijke tijden heen te komen en onze zorgen even opzij te zetten. Als we het even niet meer wisten en moeite hadden om met elkaar te praten, dansten we samen en alles voelde meteen beter.

Het was alsof we tijdens het dansen volledig in het moment leefden en alle zorgen en problemen even konden vergeten. Het was een manier om te communiceren zonder woorden en om ons te verbinden op een dieper niveau.

We dansten niet alleen samen in onze dansschool, maar ook in ons dagelijks leven.

Zoals toen op het Malieveld in Den Haag. Het was een prachtige dag en de zon scheen fel op het uitgestrekte veld. We zetten muziek op. Een opzwepend nummer. We keken elkaar aan en wisten wat we moesten doen.

We dansten, helemaal alleen op het uitgestrekte veld. We waren compleet in ons element en de muziek vulde de lege ruimte. Het was een magisch moment, alsof we de enige twee mensen op aarde waren.

We dansten vol overgave en onze lichamen bewogen synchroon op de maat van de muziek. Het was alsof we samen één waren, in perfecte harmonie.

Na een tijdje stopte de muziek en kwamen we weer terug in de realiteit. We keken om ons heen en zagen dat er een paar mensen waren komen kijken naar onze dans. We glimlachten naar elkaar en wisten dat we zojuist een bijzonder moment hadden gedeeld, eentje om nooit te vergeten.

Dans bracht ons samen en hielp ons om onze relatie te versterken. Het gaf ons een gemeenschappelijk doel en een manier om elkaar te ondersteunen en te inspireren. Het was een belangrijk onderdeel van onze relatie en we waren dankbaar voor de magie die dans ons bracht.

Wij verbinden koppels door dans en laten hun liefde bloeien

Dans is nu een dagelijks onderdeel van ons leven en we zijn dankbaar dat we samen onze passie kunnen delen en anderen kunnen inspireren.

Onze dansschool is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming en we hebben een loyale community van danskoppels opgebouwd. We geven privé- en groepslessen, maken openingsdansen en organiseren regelmatig evenementen en workshops, waarbij we koppels leren om samen te dansen en hun connectie te versterken.

Het is ontroerend om te zien hoe dans mensen kan samenbrengen en hoe het kan bijdragen aan het creëren van diepe en betekenisvolle relaties. We hebben veel koppels zien groeien en bloeien door de kracht van dans, en dat vervult ons met trots en vreugde.

We blijven reizen naar dans-congressen in Europa en daarbuiten, waar we onze vaardigheden kunnen aanscherpen en nieuwe dansstijlen kunnen ontdekken. Het is een avontuurlijk leven, vol met passie en creativiteit.

Maar het belangrijkste is dat we nog steeds samen dansen, op elk moment van de dag. Of het nu op de dansvloer is, thuis in onze woonkamer of zelfs aan zee, we vinden altijd een manier om samen te bewegen en te genieten van de connectie die we hebben. Want voor ons is dansen niet alleen een passie, het is een manier van leven.”

Meer informatie over ons, Kim en Lennie
Meer info over Kim en Lennie

Voordat wij elkaar kenden…

Kim danst al vanaf haar 4e: “Ik ben begonnen als kleuter en ik ben altijd in mijn vrije tijd blijven dansen. Jarenlang heb ik gedanst bij Balletstudio Valentijn in Eindhoven. Jazz-Ballet en later moderne dans. Klassiek ballet heb ik overgeslagen in mijn danscarrière, omdat ik mijn passie beter kwijt kon in meer moderne muziek. Salsa heeft er als een extra rode draad doorheen gelopen. Ik ben begonnen met Salsa rond m’n twintigste. Later is daar Bachata en Kizomba bijgekomen. Ik dans met heel veel plezier zowel met mannen als vrouwen Salsa, Bachata en Kizomba”.

Lennie is gestart met dansen van Capoeira toen hij 10 jaar was: “Capoeira is een populaire Braziliaanse danssport. Ik vond dit helemaal geweldig omdat deze dansvorm souplesse, acrobatiek, dans en muziek combineert. Ook HipHop, Ragga en DanceHall heb ik gedaan. Een bijzonder project heb ik gedaan als Ragga-danser bij het Ballet van Vlaanderen. Een onvergetelijke periode. Op m’n 15e al, ben ik gestart met Salsa dansen. Ik vind het een uitdaging om als leider mijn danspartner de juiste weg te wijzen. Ook geniet ik ervan om als volger de ander te begrijpen”.

Dit vinden wij zo belangrijk…

Wij vinden het vooral belangrijk dat jullie bij het dansen genieten. Dat je even alles om je heen vergeet. Dat je blij wordt van de muziek die je hoort en dat jij je vermaakt met je partner. Je zult merken, dat je net als wij, verslaafd raakt aan het gevoel wat je krijgt als je samen danst.

 

Passion2Dance staat vooral voor connectie met elkaar, passie, danstechniek, muzikaliteit en vooral plezier. Tijdens de lessen en workshops wordt alles duidelijk uitgelegd en oefen je veel met elkaar. We vinden persoonlijke aandacht een belangrijk item en zullen daar altijd in onze lessen tijd voor maken.

 

Follow your passion, Enjoy the Journey

Meer info over ons, Kim en Lennie
Info over Kim en Lennie

Nog wat weetjes over ons

Kim is al jaren verslaafd aan chips: “alcohol, roken, drugs. Het kan me allemaal gestolen worden. Maar chips… Vooral als we een drukke werkdag hebben gehad, veel hebben gedanst en om 23:00 in ons warme waterbed liggen. Dan vind ik een bakje chips en de serie Married at First Sight, een heerlijk momentje om de dag mee af te sluiten.”

Lennie is verslaafd aan ijs en chocolade: “toen ik de ijscozaak ontdekte bij ons om de hoek, zou ik het liefst elke dag een ijsje gaan halen. Helaas is het ijs-koppel met pensioen en eet ik een stuk minder ijs”.

Kim is heel georganiseerd: “ik orden al mijn foto’s van de afgelopen jaren, heb mijn administratie (bijna) altijd op orde, heb elke dag een to-do-lijstje, maar ik ben mijn sleutels áltijd kwijt.”

Lennie heeft altijd in België gewoond en is voor de liefde naar Best verhuisd: “Nederlanders zijn direct en recht-door-zee in tegenstelling tot Belgen. Die draaien altijd rond de pot. Was wel even wennen voor mij, maar ook ik begin het aardig te leren.”

Kim geniet ervan om al jaren sinds 2003 als zelfstandig ondernemer te werken: “de ene dag werk ik in mijn huispak op ons kantoor aan huis en de andere dag sta ik helemaal hip op de dansvloer les te geven. Ik geniet enorm van deze vrijheid. Zelf indelen van mijn dagen is echt een pré. Daarbij is elke dag anders en is mijn werk heel afwisselend.”

Lennie werkt ook als IT’er: “van afwisseling word ik blij. Zet mij niet een hele dag aan dezelfde taak. Dan kan ik me niet focussen. Ideaal dat ik al mijn technische kennis ook kan inzetten voor de dansschool, want dat is ècht niks voor Kim.”

Maar genoeg over ons. Wij zijn vooral heel erg benieuwd naar jullie!

Wie zijn jullie? Waar dromen jullie van samen? Waar lopen jullie tegen aan om jullie dromen te verwezenlijken? Wat houdt jullie nog tegen?

Als er op dit moment ook maar íets is waar jullie in vastlopen en jullie hebben het idee dat wij jullie kunnen helpen, vraag dan een gratis inspiratiegesprek hieronder aan.

Vertel ons wat jullie uitdagingen zijn, zodat we samen kunnen kijken naar oplossingen. Vul je gegevens in en maak direct online een afspraak. We hopen jullie snel live te spreken.

 

Saludos,

Kim & Lennie

Plan hier je gratis inspiratiegesprek