Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen groepslessen

In welke lesstijlen geven jullie les?

Wij geven les in Bachata en Cubaanse Salsa.

Waar geven jullie de groepslessen?

Wij verwelkomen je graag in onze danszaal in buurthuis Kadans. Het adres is Sint Jozefstraat 1, 5684 TS BEST.

Wanneer start de volgende cursus?

Wij werken niet met cursussen, maar met een maandabonnement. Elke les leer je weer iets meer dan de les ervoor. Zo bouw je je leerniveau rustig op. Natuurlijk herhalen we regelmatig alles wat je al geleerd hebt.

Startersgroepen beginnen doorgaans in januari, mei en september. Maar lang niet altijd is er plaats op het rooster voor een nieuwe groep. Meld je tijdig aan, om zo gegarandeerd een plekje te reserveren in onze eerstvolgende nieuwe groepsles. Nieuwe groepslessen worden altijd tijdig aangekondigd via de website, op Facebook en in de nieuwsbrief.

Hebben jullie al Bachata/Salsa ervaring? Dan kun je altijd een proefles meedoen. Meld je dan hier aan.

Waar vinden wij de les die we willen volgen?

Het volledige lesrooster vind je door hier te klikken.

Welk lesniveau is geschikt voor ons?

Als jullie nog niet eerder les hebben gehad in Salsa of Bachata, dan is het handig om te starten met de les ‘Basico’. Ook als één van beiden nog geen ervaring heeft, is het wijsheid bij het begin te beginnen. Deze les wordt helemaal opgebouwd vanaf het begin en wordt steeds verder uitgebreid. Je zult merken dat het al vrij snel een uitdaging voor je wordt, ook als je al Salsa/Bachata ervaring hebt.

Heb ik een danspartner nodig om me in te schrijven?

Passion2Dance is ècht een dansschool voor (liefdes)koppels die de connectie met elkaar willen versterken. Bij Passion2Dance meldt iedereen zich aan mèt een danspartner. Wij vinden het heel mooi om de connectie tussen de koppels te zien die even van de quality time met elkaar genieten. We wisselen tijdens de lessen lang niet altijd, om zo optimaal tijd met elkaar te beleven.

Hoe is de verdeling leider/volger in de les?

Wij vinden het héél belangrijk dat de verdeling leider/volger gelijk is. Zeker als we nog niet veel wisselen, is het niet handig om een ongelijk aantal te hebben. Daarom dansen we tijdens de lessen altijd met een gelijk aantal.

Wordt er tijdens de lessen gewisseld van danspartner?

Bij Passion2Dance meldt iedereen zich aan mèt een danspartner. Wij vinden het heel mooi om de connectie tussen de koppels te zien die even van de quality time met elkaar genieten. We wisselen dan ook lang niet altijd bij elke les.

Als we dan wèl gaan wisselen is het  misschien wat onwennig voor je in het begin, maar het wisselen van partner heeft een functie. Iedere danspartner volgt en leidt nl. anders. Wij vinden het een hele grote pré als je leert aanvoelen wat een leider aangeeft en dat je als leider begrijpt hoe je aangeeft wat een volger moet doen. Een bijzonder samenspel. Zonder woorden leer je dansen met een ander. En dit kun je over de hele wereld toepassen.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, absoluut niet willen wisselen, dan kan dat bij Passion2Dance ook. Geef dit dan even aan bij de docent.

Ik ben super enthousiast over deze unieke kans, maar mijn partner nog niet…

Het is belangrijk dat jullie er allebei voor open staan om deze uitdaging aan te gaan. We begrijpen dat het voor allebei spannend is. Maar hopelijk helpt het je partner als hij/zij ons verhaal leest. Stuur daarom vooral deze informatie door.

Mijn partner vindt het best spannend om te starten. Hebben anderen dat ook?

Alle koppels die voor het allereerst bij ons over de drempel komen, vinden het állemaal spannend. Maar na de eerste les voelt het al heel anders. Dus nee jullie zijn zeker niet de enige.

Wij hebben al eerder Salsa en/of Bachata gedanst bij een andere dansschool. Bij welk niveau kunnen wij het beste instromen?

Hebben jullie al eerder gedanst bij een andere dansschool of hebben jullie al ervaring met andere dansstijlen? Dan adviseren wij je graag. Mail, WhatsApp of bel ons dan even.

Wij hebben al ervaring met stijldansen. In welke les kunnen we dan het beste starten?

Als jullie al ervaring hebben met stijldansen, heb je al een streepje vóór. Je hebt al geleerd op het ritme van de muziek te dansen en te luisteren naar de verschillende muzieknummers. Maar… Bachata en Salsa leren is ècht een andere wereld dan stijldansen leren. We focussen veel meer op leren leiden en volgen. Natuurlijk krijgen jullie ook pasjes geleerd, maar dit ga je zo leren dat je als volger echt voelt wat de leider aangeeft en als leider leer je hoe je dit doet, zodat de volger je ook begrijpt. Daarbij focus je op één dans en niet op meerdere dansstijlen in één les.

Veelgestelde vragen proeflessen en abonnementen

Kunnen wij een proefles doen?

Jazeker. Super leuk. Dan kun je eens proeven of het iets voor jullie is. Lijkt het je leuk, maar twijfel je nog of vind je het nog best een beetje spannend? Dat begrijpen we. Het is dan ook handig als je weet dat je de volledige eerste maand aan abonnementskosten retour krijgt als je na 4 lessen toch liever niet meer door wil gaan. Jullie kunnen zo rustig wennen aan de sfeer, de mensen, de locatie en de muziek. Aanmelden voor een proefles met je danspartner, doe je hier.

100% niet goed, geld terug garantie!

Kunnen wij eens één losse les volgen?

Je kunt bij ons een strippenkaart kopen van 10 lessen. Deze kun je opmaken op de momenten dat het jullie uitkomt. Een strippenkaart is een half jaar geldig. Eén losse les volgen, heeft niet zoveel zin. Dan kun je beter een proefles volgen en de eerste maand meedoen. Bevalt het je niet, dan krijg je de volledige eerste maand aan abonnementskosten retour.

Wat kost een proefles?

Een proefles kost € 15 per koppel. We vragen hiervoor een klein bedrag, zodat wij ervan verzekerd zijn dat jullie met interesse komen kijken en de intentie hebben bij ons te komen dansen. Zo kunnen we alle aandacht aan jullie geven en zij jullie verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Welke abonnementen hebben jullie?

Je kunt bij ons kiezen uit een drie of zes maanden abonnement. Abonnementen worden maandelijks automatisch verlengd na de minimum contractperiode van drie of zes maanden.

Wat is het tarief?

Wij werken met abonnementen die je betaalt per maand. Alle verschillende abonnementsvormen staan hier vermeld. Per persoon sluit je een abonnement af.

Wij hebben een les gemist. Kunnen wij deze inhalen?

Ja hoor. Als je een keer een les/week niet kunt komen, kun je eens proeven aan een andere lesstijl op jouw niveau. Of je kunt een keer extra dansen op een lager niveau. Dezelfde les kun je niet inhalen, omdat we elk type les maar één keer per week geven. Misschien vind je de andere stijl ook wel heel leuk, dat je ervoor kiest om 2x per week te gaan dansen.

Mijn danspartner kan niet. Maar ik wil wèl komen. Kan dat?

Mocht je (dans)partner niet aanwezig kunnen zijn i.v.m. ziekte, werk of vakantie, dan mag je een vervangende danspartner meenemen. Je krijgt hiervoor geen tegoed. Wil je dat liever wel, meld je dan samen af. Dan kunnen jullie samen de les een keer inhalen. Soms is het mogelijk dat een leider/volger uit een andere groep wil invallen voor jouw danspartner. Dit kan, maar ook hiervoor krijgt je danspartner die niet aanwezig is, geen tegoed. We behouden zo altijd een gelijke leider/volger verdeling in de lessen.

Mag ik iemand assisteren als hulpheer/dame?

Alleen als je lid bent van Passion2Dance en een les volgt, van een hoger niveau dan de les waarin je wil helpen, mag je gratis assisteren in een andere les. Met wie en wanneer je assisteert, gebeurt altijd in overleg met Passion2Dance. Bij de Intermediate lessen mag je alleen incidenteel assisteren als een lid onverhoopt een keer niet kan komen.

Een bevriend koppel van ons wil ook bij jullie op dansles. Is dit mogelijk?

Jazeker dit is mogelijk. Wij vinden het leuk als je nieuwe koppels aandraagt en omdat wij hiervoor geen marketingkosten hebben gehad krijgen jullie een gratis extra maand danslessen bovenop je lopende abonnement.

Hoe krijgen wij contact met de andere dansers/koppels?

Als jullie je hebben ingeschreven bij Passion2Dance, melden wij je aan in de WhatsApp-groep van de door jullie gekozen les(sen). Hierin sturen we wekelijks een demo van de les die je gehad hebben. Zo kunnen jullie samen thuis nog eens oefenen. Ook delen we daar informatie over inspirerende oefenavonden op de dansschool en in de regio. Zo kun je je geleerde dansmoves ook eens oefenen in een andere ambiance.

Wij hebben ons ingeschreven. Kunnen wij nog annuleren?

Na het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier, blijft deze bindend. Afhankelijk van de duur van het abonnement dat je kiest (1 jaar, 6 maanden of 3 maanden), verloopt je abonnement na die periode. Je kunt je abonnement (op tijd) opzeggen. Horen we niets van je, dan loopt je abonnement stilzwijgend door. In de eerste maand van je abonnement kun je altijd nog annuleren. Je krijgt dan je eerste maand abonnementsgeld teruggestort en je inschrijving wordt stopgezet. Daarna geven wij geen geld terug. Mocht je ernstig ziek raken of zijn er andere zwaarwegende redenen, dan overleggen we altijd met jou en kijken we samen naar een passende oplossing.

 

Zijn er ook vakantiedagen?

Jazeker. Om met passie te kunnen blijven lesgeven, hebben wij af en toe een pauze nodig. Daarom zijn er geen groepslessen tijdens de schoolvakantie-weken. Ook gaan we 2x per jaar op dansreis. In die weken zijn er ook geen groepslessen. De vrije vakantiedagen zijn verwerkt in de tarieven van de abonnementen. Alle vakantiedagen vind je hier terug.

Veelgestelde vragen privélessen

In welke lesstijlen geven jullie les?

Wij geven les in Bachata en Cubaanse Salsa. Jullie kiezen voor welke dansstijl je wil gaan. Een combinatie van beiden kan ook.

Waar geven jullie de privélessen?

Wij verwelkomen je graag op onze sfeervolle privé-locatie in ons cosy dansplekje, naast ons huis. Het adres is Jaagvelden 74, 5685 JN BEST.

Heb ik een (dans)partner nodig voor de privélessen?

Een privéles mag je zeker ook alleen volgen. Ook daar focussen we ons op leren leiden en volgen en het aangaan van de connectie met de ander.

Hebben de meeste mensen die een privéles boeken een liefdesrelatie?

Ja! Maar niet altijd. Zo hebben we laatst ook een vader begeleid die heel graag op de bruiloft van zijn zoon wil dansen. Zo zie je maar dat connectie in vele vormen bestaat.

Hoeveel privélessen raden jullie aan?

Wij raden je aan te gaan voor 5 privélessen. Met voldoende tijd en individuele begeleiding kun je je dansvaardigheden aanzienlijk verbeteren en vertrouwen opbouwen op de dansvloer. Bereid je voor op een meeslepende leerervaring die speciaal op jou is afgestemd.

Zijn de privélessen flexibel qua planning en kunnen we ze aanpassen aan onze drukke schema's?

Neem contact met ons op via WhatsApp of bel ons even om een afspraak te maken: +31-6-25156152. We kunnen dan de beschikbare tijden met je bespreken en zo een ideaal moment uitkiezen dat ook voor jullie goed past.

Kan ik een cadeaubon bestellen voor mijn partner?

Jazeker! Wàt een leuk en bijzonder idee! Stuur een WhatsApp bericht naar Kim (+31-6-25156152) en we regelen het zo snel mogelijk voor je.

Wij hebben geen danservaring. Kunnen wij dan ook een privéles boeken?

Ja hoor. Dàt is helemaal ideaal. We hebben dan alle tijd en ruimte voor jullie. Op jullie tempo dansen we samen en sturen we bij waar nodig.

Hoe lang duurt een privéles voor koppels?

Een privéles duurt altijd 60 minuten. We starten met een warming-up, gaan verder met de koppeldans en eindigen altijd met het opnemen van een filmpje, zodat jullie thuis verder kunnen oefenen.

Wat is het niveau van de docenten en hebben ze ervaring met het lesgeven aan koppels?

Kim en Lennie zijn hoogopgeleide professionals met ruime ervaring in het lesgeven aan koppels. Ze hebben al meer dan 20 jaar expertise in verschillende Latin dansstijlen en zorgen voor een geweldige leerervaring.

Zijn er mogelijkheden om de privélessen te combineren met groepslessen of danssocials?

Ja hoor. Hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt. De groepslessen geven je extra momenten om samen tijd door te brengen, net als de andere liefdeskoppels in de les. De danssocials geven je de kans om je dansvaardigheden te oefenen in een sociale setting en te dansen met andere dansers van verschillende niveaus.

Veelgestelde vragen connectie-abonnement

Ik ben super enthousiast over deze unieke kans, maar mijn partner nog niet…

Het is belangrijk dat jullie er allebei voor open staan om deze uitdaging aan te gaan. We begrijpen dat het voor allebei spannend is. Maar hopelijk helpt het je partner als hij/zij ons verhaal leest. Stuur daarom vooral deze informatie door.

Zijn er in de zomervakantie ook lessen?

In de zomerperiode, tijdens de schoolvakantie hebben jullie geen privéles en zijn er ook geen groepslessen. Zo hebben jullie alle tijd te genieten van de zomertijd, in jullie eigen tempo.

Hoeveel lessen volgen we in totaal?

Elke week volgen jullie samen een groepsles. Dit is een vast moment in de week waarbij jullie echt een momentje van jullie samen creëren. De maandelijkse privéles plannen we samen in op een moment dat het voor ons beiden goed uitkomt. In de schoolvakanties zijn er geen groepslessen.

Hoeveel privélessen zijn inbegrepen in het traject?

Elke maand plannen we samen een privéles in. De maanden juli en augustus slaan we over, zodat jullie echt samen kunnen genieten van de zomertijd. In totaal dus 10 privélessen.

Hoe gaat het met betalen?

Jullie betalen samen of per persoon aan het begin van elke maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Willen jullie het bedrag in 1x betalen, dan krijgen jullie € 100 korting.

Wat houdt een privéles precies in?

Tijdens jullie privéles is alle aandacht gefocust op jullie. Je krijgt de persoonlijke aandacht  die jullie nodig hebben en je kunt alle vragen stellen. Zo leer je in korte tijd veel en blijft het ook lang hangen. We leren je niet alleen hóe je moet dansen, wat je moet doen, hoe je leert leiden en volgen, maar ook hoe je communiceert met elkaar, zonder woorden. Tijdens de privélessen is er ook aandacht voor jullie uitdagingen, die we tussendoor bespreken en waarbij we jullie een spiegel voorhouden.

Waarom zouden we niet voor een normale groepsles kunnen gaan?

Dit exclusieve abonnement is ècht anders. We zoomen in op jullie persoonlijke situatie en helpen jullie om samen te groeien op reis naar een mooie toekomst. Het is niet alleen maar quality time in de groepsles, maar een 12-maanden durend traject die we samen aangaan.

Veelgestelde vragen openingsdans

Ik ben super enthousiast over deze unieke kans, maar mijn partner nog niet…

Het is belangrijk dat jullie er allebei voor open staan om deze uitdaging aan te gaan. We begrijpen dat het voor allebei spannend is. Maar hopelijk helpt het je partner als hij/zij ons verhaal leest. Stuur daarom vooral deze informatie door.

Mijn partner vindt het best spannend om te starten. Hebben anderen dat ook?

Alle koppels die voor het allereerst bij ons over de drempel komen, vinden het állemaal spannend. Maar na de eerste les voelt het al heel anders. Dus nee, jullie zijn zéker niet de enigen.

Hoeveel lessen hebben we nodig voor onze openingsdans?

Dit is afhankelijk van jullie wensen. Met een niet al te ingewikkelde openingsdans kom je al een heel eind met 5 lessen. Wil je het wat rustiger opbouwen, kies dan voor 8 lessen.

Hoe ver van tevoren moeten we beginnen?

Wij adviseren om minimaal 3 à 4 maanden vóór jullie bruiloft te starten. Zo hebben jullie tussen de ene en de andere les voldoende tijd om thuis te oefenen. De laatste les plannen we wat dichter op jullie trouwdag, zodat het nog vers in jullie geheugen zit, als de grote dag aanbreekt. Wij adviseren te kiezen voor minimaal 5 lessen.

Hebben jullie inspiratie voor ons voor een openingsnummer?

Jazeker, luister eens naar onze inspiratielijst op Spotify. Hier vind je verschillende nummers die andere koppels gebruikt hebben.

Wij willen graag een workshop boeken voor onze bruiloft. Is dit mogelijk?

Willen jullie niet alleen op de dansvloer staan? Met een workshop op jullie bruiloft worden al jullie gasten op de dansvloer gevraagd om gezamenlijk een dans te leren. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan jullie bruiloft een dansles te nemen met familie en/of vrienden, op locatie of in onze danszaal in Best.

Kunnen we ook meedoen aan de groepslessen?

Dé manier om meer ervaring op te doen op de dansvloer en met meer zelfvertrouwen jullie openingsdans te dansen. Ideaal om, samen een aantal maanden groepsles te volgen. Met een aantal aanvullende privélessen zetten we de puntjes op de i.

Veelgestelde vragen workshops

Hoe lang duurt een workshop en kunnen we deze tijd aanpassen aan onze planning?

Meestal variëren de workshops van 45 minuten tot 1 uur, maar dit kan worden aangepast aan jullie voorkeur. Zo organiseren we ook regelmatig een aantal workshops in verschillende event-blokken.

Moeten de deelnemers ervaring hebben met Latin dansen om deel te nemen aan de workshop?

Nee, ervaring is zeker niet vereist om deel te nemen aan de workshop. De workshop is geschikt voor deelnemers van alle niveaus en zeker ook voor beginners.

Hoeveel deelnemers kunnen er meedoen aan de workshop?

Wij geven les van 4 tot 4000 deelnemers. Niets is ons te gek. Als de ruimte zich ervoor leent, kan het voor een kleine of grote groep zeer geschikt zijn. Het aantal deelnemers kan worden afgestemd op jullie behoeften. Vertel ons hoeveel deelnemers jullie verwachten en wij maken een plan-de-campagne.

Welke locatie wordt gebruikt voor de workshop en zijn er extra kosten verbonden aan de huur van de ruimte?

Workshops geven wij meestal op een door jou uitgekozen locatie. Ook kunnen wij onze eigen locatie in Best blokkeren als deze nog beschikbaar is. Vraag ons naar de aanvullende kosten hiervoor.

Wat is het niveau van de docenten en hebben ze ervaring met het geven van workshops aan bedrijven?

Onze docenten zijn ervaren professionals met expertise in het geven van workshops aan bedrijven. Ze zijn bekwaam in het lesgeven aan deelnemers van alle niveaus en groepsgroottes en zullen een leuke en energieke sfeer creëren.

Bieden jullie ook de mogelijkheid om een dansdemonstratie of show toe te voegen aan de workshop?

Jazeker, het is mogelijk om een dansdemonstratie of show toe te voegen aan de workshop. Vraag ons naar de mogelijkheden. We bespreken dan wat het beste past bij jullie speciale dag.

Wat voor kleding en schoenen zal ik aandoen?

Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften voor de workshop. Comfortabele kleding en schoenen waarin je vrij kunt bewegen, bevelen wij aan. Je krijgt het snel warm, dus is het handig om laagjes te dragen of je niet te warm te kleden. Dames kunnen op hakken dansen, maar dat is zeker geen noodzaak.

Wat zijn de kosten van de workshop en zijn er verschillende pakketopties beschikbaar?

De kosten van de workshop variëren afhankelijk van de duur, het aantal deelnemers en eventuele extra opties, zoals muziekinstallatie en reisafstand. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en prijzen.

Kunnen jullie de workshop aanpassen aan het doel of de thema's van ons bedrijfsevenement?

Absoluut! De workshop kan worden aangepast aan het doel of de thema’s van jullie bedrijfsevenement. Bespreek jullie specifieke wensen, zodat we de workshop kunnen personaliseren.

Zijn er mogelijkheden om de workshop te combineren met andere activiteiten of entertainment tijdens ons evenement?

Er zijn zeker mogelijkheden om de workshop te combineren met andere activiteiten of entertainment tijdens jullie bedrijfsevenement. Laat ons weten welke opties er beschikbaar zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van jullie evenement.

Veelgestelde vragen algemeen

Wat voor kleding en schoenen zal ik aandoen?

Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften voor de workshop. Comfortabele kleding en schoenen waarin je vrij kunt bewegen, bevelen wij aan. Je krijgt het snel warm, dus is het handig om laagjes te dragen of je niet te warm te kleden. Dames kunnen op hakken dansen, maar dat is zeker geen noodzaak.

Mijn vraag staat er niet bij. Waar ik kan ik jullie bereiken?

Vul dan het contactformulier in. We zullen je dan z.s.m. terugbellen. Of stuur een WhatsApp naar Kim: 

06-2515152 of Lennie: 06-83204315. We appen je dan snel terug.