Veelgestelde vragen

Lesinformatie

We merken bij Passion2Dance dat 80% van onze leden zich aanmeldt mèt een danspartner. Tijdens de Corona-periode mochten we niet wisselen van danspartner en nu het weer mag, moeten we daar weer aan wennen. We wisselen dan ook nog lang niet altijd bij elke les. Inschrijven gebeurt nu dan ook nog steeds met danspartner. Wil jij je graag alleen aanmelden, vul dan ook het inschrijfformulier in, maar betaal nog niet. Wij nemen dan contact met je op om te kijken of we een geschikte dansmatch voor je hebben. Hopelijk wordt het over een tijdje weer makkelijker om je aan te melden zonder danspartner.

Als je nog niet eerder les hebt gehad in Salsa of Bachata, dan is het handig om te starten met de les ‘Basico’. Deze les wordt helemaal opgebouwd vanaf het begin en wordt steeds verder uitgebreid.

Heb je al eerder gedanst bij een andere dansschool of heb je al ervaring met andere dansstijlen? Dan adviseren wij je graag. Mail, WhatsApp of bel ons dan even.

Wij werken niet met cursussen, maar met een maandabonnement. Elke les leer je weer iets meer dan de les ervoor. Zo bouw je je leerniveau rustig op. Natuurlijk herhalen we regelmatig alles wat je al geleerd hebt. Na een tijdje organiseren we diploma-dagen, waaraan je kunt deelnemen. Na het behalen van je diploma, kun je doorstromen naar een volgend level.

Het is misschien wat onwennig voor je in het begin, maar het wisselen van partner heeft een functie. Iedere danspartner volgt en leidt nl. anders. Wij vinden het een hele grote pré als je leert aanvoelen wat een leider aangeeft en dat je als leider begrijpt hoe je aangeeft wat een volger moet doen. Een bijzonder samenspel. Zonder woorden leer je dansen met een ander. En dit kun je over de hele wereld toepassen. Vanwege de ingewikkelde Corona-tijd hebben we heel lang niet gewisseld. Toch willen we de komende maanden weer kijken hoe het is om dit af en toe wel weer te gaan doen.

Het volledige lesrooster vind je door hier te klikken

Ja hoor. Als je een keer een les/week niet kunt komen, kun je eens proeven aan een andere lesstijl op jouw niveau. Of je kunt een keer extra dansen op een lager niveau. Dezelfde les kun je niet inhalen, omdat we elk type les maar één keer per week geven. Misschien vind je de andere stijl ook wel heel leuk, dat je ervoor kiest om 2x per week te gaan dansen 😊.

Wij vinden het héél belangrijk dat de verdeling leider/volger gelijk is. Zeker als we nog niet veel wisselen, is het niet handig om een ongelijk aantal te hebben. We kijken dan ook elke keer weer naar de juiste verdeling.

Alleen als je lid bent van Passion2Dance en een les volgt, van een hoger niveau dan de les waarin je wil helpen, mag je gratis assisteren in een andere les. Met wie en wanneer je assisteert, gebeurt altijd in overleg met Passion2Dance. Bij de Intermediate lessen mag je alleen incidenteel assisteren als een lid onverhoopt een keer niet kan komen.

Proefles / losse les / inschrijven / betaling

Je kunt bij ons een strippenkaart kopen van 10 lessen. Deze kun je opmaken op de momenten dat het jou uitkomt. Een strippenkaart is een half jaar geldig. Eén losse les volgen, heeft niet zoveel zin. Dan kun je beter een proefles volgen en de eerste maand meedoen. Bevalt het je niet, dan krijg je de volledige eerste maand aan abonnementskosten retour.

Jazeker. Super leuk. Dan kun je eens proeven of het iets voor je is. Lijkt het je leuk, maar twijfel je nog of vind je het nog best een beetje spannend? Dat begrijpen we. Het is dan ook handig als je weet dat je de volledige eerste maand aan abonnementskosten retour krijgt als je na 4 lessen toch liever niet meer door wil gaan. Je kunt zo rustig wennen aan de sfeer, de mensen, de locatie en de muziek.

100% niet goed, geld terug garantie!

Een proefles kost € 7,50 per persoon. We vragen hiervoor een klein bedrag, zodat wij ervan verzekerd zijn dat je met interesse komt kijken en de intentie hebt bij ons te komen dansen. Zo kunnen we alle aandacht aan je geven en ben jij verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Als je je hebt ingeschreven bij Passion2Dance, melden wij je aan in de WhatsApp-groep van de door jou gekozen les(sen). Hierin sturen we wekelijks een demo van de les die je gehad hebben. Zo kun je thuis nog eens oefenen. Ook delen we daar informatie over inspirerende oefenavonden op de dansschool en in de regio. Zo kun je je geleerde dansmoves ook eens oefenen in een andere ambiance.

Wij werken met abonnementen die je betaalt per maand. Alle verschillende abonnementsvormen staan hier vermeld.

Na het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier, blijft deze bindend. Afhankelijk van de duur van het abonnement dat je kiest (1 jaar, 6 maanden of 3 maanden), verloopt je abonnement na die periode. Je kunt je abonnement (op tijd) opzeggen. Horen we niets van je, dan loopt je abonnement stilzwijgend door. In de eerste maand van je abonnement kun je altijd nog annuleren. Je krijgt dan je eerste maand abonnementsgeld teruggestort en je inschrijving wordt stopgezet. Daarna geven wij geen geld terug. Mocht je ernstig ziek raken of zijn er andere zwaarwegende redenen, dan overleggen we altijd met jou en kijken we samen naar een passende oplossing.

 

 

Danskleding

Trek kleding aan waarin jij je fijn voelt. Het is prettig als de kleding comfortabel zit, zodat je er lekker in kan dansen en bewegen. Je krijgt het snel warm, dus is het handig om laagjes te dragen of je niet te warm te kleden. Dames kunnen op hakken dansen, maar dat is zeker geen noodzaak.

Het is prettig als je schoenen aantrekt die een enigszins gladde zool hebben. Rubberen zolen dansen minder lekker op een gladde vloer. Het is niet noodzakelijk om dansschoenen te dragen. Maar wil je echt lekker dansen, dan raden we je aan eens advies te vragen bij dansschoenen-winkel Excento in Tilburg: //excento.nl/. Sandra, de eigenaresse van de winkel heeft al jarenlang ervaring en weet precies welke schoenen het beste bij jou en je voeten passen.

Andere vragen

Vul dan het contactformulier in. We zullen je dan z.s.m. terugbellen. Of stuur een WhatsApp naar Kim: 06-2515152 of Lennie: 06-83204315. We appen je dan snel terug.

Veelgestelde vragen Dansreizen

Deelnemers

Uit ervaring weten we dat de deelnemers die met ons reizen zo tussen de 30 en 55 jaar oud zijn. Maar ben je jonger of ouder, dan ben jij ook van harte welkom. Je bent nooit te oud om te leren. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Wij ontvangen graag iedereen in de groep, met een maximum van 40 gasten. De reis is uitdagend, zowel voor mannen als voor vrouwen. De activiteiten die georganiseerd worden zijn voor beiden interessant. Salsa dansen is een echte koppel-dans, waar connectie centraal staat. Zowel leiders als volgers genieten van de muziek en de verschillende dansstijlen. Mocht de leider/volger-verhouding in de groep niet gelijk zijn, dan regelen wij met de dansschool dat de leider/volgeer-verhouding tijdens de danslessen gelijk is, zodat iedereen de kans krijgt om veel te dansen en veel te leren.

Natuurlijk ontvangen wij je graag. Wat zul jij veel leren tijdens deze reis. We beginnen gewoon bij het begin. Stapje voor stapje. Je zult merken dat je al snel met een paar basispassen, veel kunt bereiken. En we verzekeren je dat je met heel veel enthousiasme thuis kunt laten zien wat je op je dansreis allemaal hebt geleerd.

Ja hoor! Wij ontvangen graag iedereen. Man of vrouw. Alleen of samen met een reisgenoot. De groepsreis wordt begeleid vanaf het moment dat je op de luchthaven arriveert. Dus je hoeft ook niet alleen te reizen en wordt direct enthousiast opgenomen in de groep.

Zeker! De meeste hotels waarmee wij samenwerken, bieden tweepersoonskamers aan voor alleengebruik. Hiervoor betaal je wel extra kosten. Deze kosten staan altijd vermeld in de prijslijst van de desbetreffende reis.

Voorbereiding

  • Dansschoenen en luchtige kleding. Tijdens het dansen is het al gauw te warm;
  • Geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart in Europa);
  • Documenten reis- en annuleringsverzekering;
  • Mobiele telefoon;
  • Rijbewijs;
  • Medicijnen (indien van toepassing);
  • Zonnebril en zonnebrand.

Badhanddoeken. Die kun je lenen van het hotel.

Als we met Transavia reizen, mag je maximaal 20 kg ruimbagage meenemen en 10 kg handbagage. Dit mag een trolley óf tas zijn. Wil je naast je trolley of tas een kleine handtas meenemen, zorg dan dat deze bij elkaar kunnen, zodat je maar 1 stuk handbagage hebt tijdens het boarden in het vliegtuig. Je kunt kiezen uit 2 verschillende afmetingen voor de handbagage: max. 45x40x25 cm. Deze handbagage plaats je onder de stoel vóór je en mag dus gegarandeerd mee in de cabine. Of formaat max. 55x40x25 cm. Deze handbagage plaats je in de bagagevakken boven je hoofd. Op drukke vluchten kan het voorkomen dat de bagagevakken vol zijn. Je trolley wordt dan gratis in het ruim vervoerd. Mochten we met een andere maatschappij vliegen, omdat Transavia niet naar die bestemming vliegt, dan vermelden we duidelijk in het programma wat de afwijkingen zijn voor die vliegmaatschappij.

Ja. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. Daarnaast biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op dansreis bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland (repatriëring). In het buitenland loop je meer risico’s. Je bent in een vreemde omgeving. Verkeersregels zijn soms anders en potentiële risico’s zijn moeilijker in te schatten. Je kunt sneller ziek worden door een andere hygiëne. Als je ziek wordt en naar een arts of ziekenhuis moet, kan de reisverzekering je helpen met het kiezen van de juiste weg. Ook betaalt de reisverzekering dan de buitenlandse medische kosten, die niet worden vergoed door je huidige zorgverzekeraar. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er ook voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp krijgt van deskundigen. De belangrijkste verzekerde onderdelen zijn: bagagedekking, medische kosten, hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten, repatriëring (terugkeer naar Nederland).

Wij raden dit zeer zeker aan. Een annuleringspolis keert in veel gevallen uit bij:

  • Overlijden of (ernstige) ziekte van de verzekerde of zijn naaste familie.
  • Ontslag bij een vaste aanstelling.
  • Gedwongen thuisblijven, bijvoorbeeld vanwege een ontbrekend visum of vereiste inentingen.

Bij 15% van de annuleringsdekkingen van doorlopende reisverzekeringen is scheiding een gedekte reden voor annulering. Hierbij moet sprake zijn van een relatie met een officiële verbintenis, zoals een samenlevingscontract. De meeste verzekeraars geven ook een deel van de reissom terug als je de vakantie voortijdig moet afbreken.

 

Wisselende dekkingen

Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom als een in de voorwaarden genoemde gebeurtenis zich voordoet. De verschillen tussen verzekeraars hierin zijn groot. Zo vergoedt de ene verzekeraar het overlijden van een huisgenoot wel, de ander niet. Een ernstig ongeval van een neefje of nichtje (derdegraads familie) is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Een enkele verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisdier onder bepaalde voorwaarden. Kijk dus goed in de voorwaarden welke gebeurtenissen gedekt zijn voordat je een annuleringsverzekering afsluit.

Dat ligt eraan of je je vlucht zelf hebt geboekt. Hebben wij de vlucht voor je geboekt, dan checken wij voor jou in. In je aanmeldingsformulier heb je de benodigde gegevens hiervoor al ingevoerd. Alle documenten die je nodig hebt om mee te reizen, nemen wij voor je mee. Vergeet alleen niet je geldig paspoort of ID-kaart (als je in Europa reist). Als je ruimbagage meeneemt, zullen wij je helpen bij de balie om de ruimbagage af te geven.

Nee hoor. Dit is niet verplicht. Zeker als je een beginnende danser bent, kun je ook prima dansen op schoenen met een hak. Sommige dames vinden het zelfs prettig om lage schoenen aan te doen. Zelf geven wij er de voorkeur aan om dansschoenen te dragen (vooral voor de dames/volgers), omdat je dan makkelijker kunt draaien en meer grip hebt.

De dansreis

Als de bestemming het toelaat, vliegen wij het liefst met Transavia. Transavia is de meest toegankelijke budgetluchtvaartmaatschappij van Europa, die leidend is in gastvrijheid, service en digitale dienstverlening. Dit zijn 3 pluspunten waar wij ook veel waarde aan hechten. Voor onze dansreis naar Cyprus, vliegen we ook regelmatig met WizzAir.

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen in de groep elkaar al leert kennen tijdens de reis. Zo creëer je een ultiem groepsgevoel. En daarbij is het voor jou gemakkelijk dat ook deze zaken voor je geregeld worden.

Voor ons is de locatie niet alleen belangrijk. Een bijzondere omgeving, vaak met heerlijk zwembad en ligstoelen, regelmatig aan zee. Maar wij vinden gastvrijheid, het meedenken met onze ideeën, een uitstekend ontbijtbuffet en dinermogelijkheden ook van onschatbare waarde. Net als de schoonmaak, de hotelkamer met een fijn bed, prettige douche en comfortabele extra’s. Wij onderzoeken alle hotels eerst zelf, voordat wij onze gasten kennis laten maken met het hotel. De hotels inspecteren wij op 30 verschillende onderdelen. Zo kunnen wij je altijd het hotel aanbieden dat voldoet aan onze wensen.

Ja! Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers bij elkaar in hetzelfde hotel verblijven, zodat we de reis samen beleven.

Ja. In het aanmeldingsformulier vragen wij of je samen reist met een reisgenoot. Als je alleen reist en je vindt het gezellig om samen met een andere deelnemer de hotelkamer te gebruiken, delen wij je altijd in bij iemand van hetzelfde geslacht.

Zeker weten! Elke groep die reist met Passion2Dance, wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleider. Hij/zij heeft zelf de inspectiereis gedaan en weet alles van het complete programma. De reisleider spreekt Nederlands, Engels en Duits. Reisleider Kim spreekt ook Spaans. Wel zo handig in de Spaanstalige landen.

Wij zorgen ervoor dat de balans tussen dans en ontspanning gewaarborgd wordt. De dansreis moet geen dansmarathon zijn, maar een unieke beleving van dansen, ontspannen en gezellige activiteiten ondernemen. Afhankelijk van het programma, plannen we het ontbijt wat later als we 's avonds gedanst hebben en organiseren we de danslessen niet al te vroeg op de dag. Bij diverse reizen kun je kiezen uit 3 pakketten, zodat je zelf kunt bekijken hoeveel je wilt ondernemen en wanneer je wilt genieten van de omgeving om je heen.

Ja. Dit kun je al aangeven in het aanmeldingsformulier, zodat we dit vooraf goed voor je kunnen organiseren.

Prijzen en pakketten

Wij bieden per reis meestal 2 à 3 pakketten aan: Nice, Great en/of Excellent. Alhoewel wij je pakket 'Great' adviseren om de authentieke beleving van het (ei)land te ervaren, kun je er ook voor kiezen om een aantal activiteiten uit het programma te laten varen. Dan kies je voor pakket 'Nice'. Wil je de ultieme beleving meemaken en een aantal gave toevoegingen erbij boeken, kies dan voor pakket 'Excellent'. De inhoud van alle pakketten wordt uitgebreid beschreven in het onderdeel 'prijzen' van de desbetreffende reis.

Je kunt kiezen uit 2 à 3 pakketten. Een pakket zonder extra activiteiten, een pakket met activiteiten en een uitgebreid pakket met extra activiteiten. Regelmatig organiseren wij de lunches en diners. Deze staan vermeld in de prijsoverzichten. Maar niet alle maaltijden zijn inclusief. Kijk voor het volledige programma bij de desbetreffende reis. Daar staat alles tot in detail uitgelegd. Ook zitten er een aantal verrassingen in het programma verwerkt, die je gaat ervaren als je er bent. Een aantal bijzondere extra belevingen. Hiervoor betaal je niets extra.

Nee. Afhankelijk van het door jouw gekozen pakket, word je voorzien van alle informatie waarvoor jij geboekt hebt. Mocht je ter plekke besluiten aan bepaalde activiteiten niet deel te nemen, dan ben je daar vrij in. Je krijgt er alleen geen geld voor terug.

Wij geloven in ultieme beleving en bijzondere ervaringen. Om alles tot in de puntjes te regelen en om jou een gewèldige exclusieve dansreis te laten meemaken, hebben wij ervoor gekozen om een zo compleet mogelijke dansreis samen te stellen. Er is dus al heel veel inclusief. Zo zijn wij ervan overtuigd dat jij de reis van je leven gaat ervaren. Je zou het eerst eens moeten meemaken, dan denk jij er vast net zo over als wij!

Ja, dat is mogelijk. Alleen... Binnen 8 weken vóór vertrek, kunnen wij de vaste pakketprijs niet meer garanderen. Vanwege fluctuerende prijzen bij de luchtvaartmaatschappij en het hotel, zal de pakketprijs hoger uitvallen. Je kunt ons bellen op nummer +31-(0)6-25156152 om de prijs van dat moment op te vragen.

Ja! De dansreis gaat altijd door. Een prettige zekerheid voor je.

Andere vragen

Vul dan het contactformulier in. We zullen je dan z.s.m. terugbellen. Of stuur een WhatsApp naar Kim: 06-2515152 of Lennie: 06-83204315. We appen je dan snel terug.